Begin van de behandeling

Na het maken van een afspraak kunt u het intake- formulier downloaden van de website. Hierin wordt gevraagd naar uw klacht(en), medische voorgeschiedenis, symptomen etc.

Stap 1 – Vragenlijst doornemen

Alvorens aanvang van het eerste consult krijgt u een email met een digitale link toegestuurd met een intakeformulier. Daarmee krijg ik een totaalbeeld van u als patiënt en zal alvorens het onderzoek plaatsvindt met u besproken worden.

Stap 2 – Lichamelijk onderzoek

Vervolgens vindt het lichamelijk onderzoek plaats op het bewegingsapparaat, inwendige organen en het Cranio-Sacraal Systeem. In dit onderzoek wordt gebruik gemaakt van zachte manuele technieken. De resultaten van het onderzoek en de relatie met uw klacht worden met u besproken. Hierop wordt een behandelplan opgesteld.

Behandeling en samenwerking

Ook tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van zachte manuele technieken. Mogelijk worden op het gebied van uw leefwijze nog adviezen gegeven. Hierbij kunt u denken aan adviezen over voeding, drinken, sporten, ontspanning, houding en werken.

Uitsluitingsdiagnostiek

Een Osteopaat is opgeleid in uitsluitingsdiagnostiek. Wanneer er een verdenking is van een onderliggende ziekte of  onduidelijke pathologie, zal ik u eerst doorverwijzen naar de huisarts of specialist. Zo nodig kan er optimaal samen worden gewerkt met andere zorgverleners om uw gezondheid te optimaliseren. Informeert u dan ook gerust uw huisarts of behandelend specialist, wij werken graag met ze samen.

Zo werkt het zelfgenezend vermogen

Omdat het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangezet, heeft het lichaam tijd nodig om weer in evenwicht te komen. De consulten zullen daardoor niet kort op elkaar volgen. Behandelingen volgen elkaar op tussen de de 2 tot 8 weken. Sommige patienten kiezen na een succesvolle behandel episode voor een halfjaarlijkse controle afspraak.

Reactie op de behandeling

Hoe reageer ik en mijn lichaam op een behandeling? Bij twijfel of uw reacties wel normaal zijn , raad ik u aan om contact op te nemen met de praktijk.

Per persoon anders

De reactie op een osteopathische behandeling is individueel specifiek. Over het algemeen is het te verwachten dat er vermoeidheid optreedt. Er komen afvalstoffen in het bloed, deze dienen versneld afgevoerd te worden.

Veel drinken

Het is dan ook aan te raden veel water te drinken na een behandeling. Ongeveer 1 1/2 liter water per dag buiten het gebruik van koffie/thee en andere dranken is nodig om het lichaam en de organen in een evenwichtig milieu te houden.

Dit zien we vaak

Verder kan het zijn dat er na de behandeling een lichte toename van een klacht ontstaat alvorens deze afneemt. Licht zweten en soms emotionele reacties kunnen plaatsvinden. Het advies is dan ook op de dag van de behandeling niet meer te sporten maar de dag in relatieve rust door te brengen.

Klantervaringen

Wat zeggen anderen over mij?

Na weken een pijnlijke enkel te hebben gehad en meer dan 10 behandelingen bij de fysiotherapeut, uiteindelijk naar de osteopaat gegaan. Na amper 2 behandelingen zijn de klachten verdwenen en nooit meer teruggekomen!! Na deze ervaring is het voor zo klaar als een klontje. Bij lichamelijke klachten eerst naar de osteopaat!!

Dave Kraaijenbrink, Voorburg

Wij zijn met onze babydochter twee keer bij René geweest voor behandeling van verborgen reflux. Onze dochter had problemen met slapen en voeding binnen houden en omdat ze is geboren met een tangverlossing dachten we dat ze baat zou kunnen hebben bij osteopathie. Direct na de eerste behandeling was ze stukken rustiger en sliep ze veel langer. Na een paar weken zijn we nog een keer geweest en weer leek ze echt baat te hebben bij de behandeling. We hebben een duidelijke verbetering gezien.

Rianne, Berkel en Rodenrijs

“Heel bijzonder hoe osteopaat De Boer zonder dat ik iets heb verteld de zwakke plekken/spanningsgebieden van mijn lichaam kan aangeven na 1 behandeling.  Na enige tijd proberen en een aantal vruchtbaarheidsbehandelingen (iui) later, niet zwanger, zonder aanwijsbare reden. Met ondersteuning van osteopathie zijn wij  aan ivf begonnen. Na een punctie die goed te doen was (mogelijk door behandeling osteopaat) de eerste keer zwanger!!  Inmiddels genieten wij van ons prachtige wonder.  Een eventuele tweede ivf doen we zeker weer met behulp van osteopathie. Al is het maar om de behandeling makkelijker en meer ontspannen te doorstaan!”

Iris, Noordwijk

“Naast het feit dat René me binnen 3 behandelingen van mijn klacht had af geholpen (een pijnlijk linker schouderblad), bleek hij ook over veel wijsheid te beschikken, waardoor ik zijn praktijk altijd een stuk vrolijker en positiever verliet dan dat ik kwam! Ik heb René ervaren als een zeer vriendelijke en kundige man met oprechte aandacht voor zijn klant. Ik vond het bijna jammer dat ik zo snel van mijn klacht af was!”

Angelique Kooijman, Voorschoten

Ik ben bij René de Boer terecht gekomen via mesologe Carola Engbers. Ik zat met een blijvende schouderpijn die maar niet over wilde gaan. Wat mij bij is gebleven van René is dat hij erg sensitief en observatief is, waardoor je persoonlijkheid en de manier waarop je in het leven staat onmiddellijk onderdeel van de behandeling worden. Heel bijzonder en plezierig om mee te maken. Na de behandeling ben ik in het ziekenhuis gediagnosticeerd met hypermobiliteit en ben ik in een programma met fysiotherapie en spiertraining van 1,5 jaar gerold, waardoor mijn problemen zo goed als verholpen zijn.

Evelien Vink, Voorschoten

Ik heb René leren kennen toen hij nog werkzaam was als fysiotherapeut. Als snel had ik door dat hij meer deed dan een standaard fysiotherapeut. Ik had 20 jaar daarvoor een ernstige rug blessure opgelopen, die naar bleek, niet juist behandeld was. Doordat René studeerde als Osteopaat kon hij andere technieken inzetten. Na 20 jaar was ik eindelijk van mijn rugpijn af en kon me weer onbeperkt bewegen. Wat een feest.

Nu kom ik regelmatig bij hem voor, zoals ik het noem, regulier onderhoud, aangezien ik nu als hovenier/tuinontwerpster werkzaam ben en graag mijn lijf gezond wil houden. Zonder René had ik nooit dit mooie vak kunnen uitoefenen. Ik ben hem daar eeuwig dankbaar voor.

Joost van der Spek, Den Haag

Afspraak maken

U kunt zelf online een afspraak maken. Daarna ontvangt u het intake-formulier. Hierin wordt gevraagd naar uw klacht(en), medische voorgeschiedenis, symptomen etc. Deze vragenlijst neemt u bij het eerste consult mee.